Praga és una ciutat màgica i amb un patrimoni excepcional que condensa les essències de la vella Centre-Europa en un ambient ple d’encant. Les meravelles arquitectòniques de la ciutat, que abasten els estils gòtic, renaixentista, barroc i contemporani, composen un impressionant llegat històric, artístic i cultural. A Praga hi conviuen harmònicament les obres dels anònims artistes medievals, l’esplendor constructiu del Regne de Bohèmia, magnífics exponents d’arquitectura d’avantguarda o, fins i tot, inquietants llegendes d’origen jueu. L’animació dels seus carrers, especialment en l’època dels tradicionals mercats nadalencs, és un altre dels motius per visitar la capital txeca. Quins són els deu escenaris que no et pots perdre quan visitis Praga?

La plaça de la Ciutat Vella
El centre neuràlgic de Praga és l’espectacular plaça de la Ciutat Vella, nucli del casc antic que des de mitjans de novembre fins al gener acull un dels mercats nadalencs més tradicionals i bonics de tota Europa, amb un imponent arbre decorat amb més de 100.000 llums.

El rellotge astronòmic
La imatge més icònica de Praga és probablement el seu rellotge medieval, un artefacte que es remunta a 1410 i que, a més de donar l’hora, inclou les posicions del sol i la lluna, els mesos de l’any, les constel·lacions de zodíac i un mecanisme animat que cada hora en punt mostra les figures mòbils dels dotze apòstols.

El pont de Carles
Protagonista de les postals més romàntiques de la ciutat, el pont de Carles sobre el riu Moldava va ser iniciat pel rei Carles IV i és el més antic de Praga, a més d’una impressionant mostra de l’arquitectura civil gòtica europea. Té una llargària de més de 500 metres i està flanquejat per 30 estàtues barroques de diversos sants.
La Torre de la Pólvora
El rei Ladislau II va fer bastir aquesta torre al segle XV no tant amb la intenció de construir una torre defensiva, sinó més aviat una majestuosa porta d’entrada a la ciutat. La torre rep el seu nom perquè més endavant, ja al segle XVII, es va fer servir com a magatzem de pólvora.
El castell
Amb més de 7 hectàrees de superfície i un origen que es remunta al segle IX, el complex arquitectònic del castell de Praga és considerat el castell medieval més gran del món i inclou la catedral, el convent i la basílica de Sant Jordi, el Palau Reial i galeries de pintura renaixentista i barroca a les antigues cavallerisses.

La catedral de Sant Guiu
El temple gòtic més important de la República Txeca és la catedral de Praga, dedicada a Sant Guiu. Edificada als segles XIV i XV, aquesta imponent construcció acull capelles gòtiques i barroques, magnífics mosaics d’estil bizantí, esplèndids vitralls i fins i tot les Joies de la Corona de Bohèmia.

La plaça Wenceslau
Una de les places més fotogèniques de Praga és la plaça Wenceslau, centre cultural i financer de la ciutat. En aquest indret, ubicat al límit entre la Ciutat Vella i la Ciutat Nova de Praga, s’hi troben el Museu Nacional Txec i un dels mercats nadalencs més bonics de la ciutat, especialitzat en artesania de fusta.

Josefov
L’antic barri jueu de Praga, anomenat Josefov, és testimoni d’un call que en el seu moment va acollir 18.000 habitants. Inclou el Museu Jueu de Praga, un dels més importants del món, i la Sinagoga Vella-Nova, bastida al segle XIII i escenari del mite del Gòlem, una inquietant llegenda hebraica centre-europea.
Clementinum
El Clementinum és un conjunt d’edificis històrics amb origen al segle XI però fonamentalment construïts en època barroca. Té més de 20.000 metres quadrats de superfície on hi destaca, sobre tot, l’espectacular i sumptuosa sala barroca de la seva biblioteca.

La Casa Dansant
Inaugurada l’any 1996, la Casa Dansant és obra dels arquitectes Frank Gehry (artífex del Guggenheim de Bilbao) i Vlado Milunic. L’edifici ha deixat de banda la polèmica que va causar inicialment pel gran contrast amb els immobles veïns i ha esdevingut un referent de l’arquitectura contemporània a Praga.
Si estàs interessat/da a viatjar a Praga pots consultar els viatges que tenim preparats a Mediviatges, o bé omplir aquest formulari i contactarem amb tu.