Cinc llocs imprescindibles a Egipte

Egipte, Àfrica

15 set. 2023

Egipte és una destinació que mai passa de moda. L’impressionant llegat de l’antiga civilització del Nil continua present a les seves impressionants construccions, que tenen milers d’anys d’antiguitat i captiven el viatger amb el seu enigmàtic encant. Una visita a les meravelles d’Egipte és, sense dubte, una experiència que cal fer al menys un cop a la vida: aquestes són les seves cinc localitzacions imprescindibles que has de veure quan visitis el país del faraons. 

 

El Caire 

El Caire

La capital egípcia és el punt de partida essencial de tot interessat en l’egiptologia, ja que és la seu del mític Museu Egipci d’El Caire i del més recent Museu Nacional de la Civilització Egípcia, que es va inaugurar l’any 2021 després d’una espectacular desfilada. Aquesta bulliciosa ciutat de 16 milions d’habitants inclou també un laberíntic centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat, mesquites de gran bellesa i la peculiar Ciutat dels Morts, cèlebre necròpolis habitada.

 

Gizeh 

Gizeh

La imatge més icònica d’Egipte es troba en aquesta ciutat situada a uns 20 kilòmetres d’El Caire. La llegendària Gran Esfinx i les superbes piràmides de Kheops, Khefren i Micerí, alineades segons una simbòlica simetria que encara avui dia ens resulta desconeguda, són el millor escenari per conèixer el període de més esplendor de la civilització egípcia. El Gran Museu Egipci, d’imminent apertura, és un altre gran punt d’interès.

 

Luxor, Egipte 

Luxor

Bastida sobre l’antiga ciutat de Tebes, que fou capital política i religiosa de l’Antic Egipte durant uns 1.500 anys, Luxor concentra alguns dels més extraordinaris exemples de l’arquitectura civil, religiosa i funerària del país, com ara el Temple de Karnak, considerat el centre religiós més important del seu temps, el Temple de Luxor, l’Avinguda de les Esfinxs, les necròpolis reials de la Vall dels Reis i la Vall de les Reines o els Colossos de Mèmnom. 

 

Abu simbel, Egipte 

Abu Simbel

Les restes arqueològiques d’Abu Simbel són el símbol de la resolució exitosa d’un dels grans desafiaments logístics del segle XX, ja que es van traslladar i reconstruir peça a peça amb la construcció de la resclosa d’Assuan entre 1964 i 1968. Els grans temples o hipogeus, excavats directament a la roca al segle XIII aC, estan dedicats al poderós faraó Ramsès II i a la seva esposa Nefertari.

 

Xarm el Xeikh, Egipte 

Xarm el Xeikh

A l’hora de visitar Egipte, no cal conèixer només el seu patrimoni arqueològic: el país del Nil ofereix també múltiples meravelles naturals. Al sud de la península del Sinaí, a la riba del mar Roig, s’hi troba aquest centre turístic i d’oci que destaca per les seves espectaculars aigües cristal·lines, on es pot practicar busseig i esnòrquel i gaudir d’un clima inigualable. 

 

Si estàs interessat/da a viatjar a Egipte pots consultar els viatges a Egipte que tenim preparats a Mediviatges, o bé omplir aquest formulari.