Deu activitats per fer quan visitis Porto

Porto, Portugal

20 jul. 2023

Porto, considerada la segona ciutat més important de Portugal, és una de les joies amagades al marge de l’habitual circuit turístic europeu. Una visita a Porto ens permet conèixer una ciutat tranquil·la i plena de racons fotogènics amb molt encant. Els atractius de Porto es completen amb un patrimoni històric, artístic i arquitectònic molt interessant i una gastronomia plena de sabors intensos i licors de fama internacional.

Una escapada a Porto dóna molt de si i ens ofereix la possibilitat de visitar múltiples atraccions en poc temps. Quines són les deu activitats que no t’has de perdre quan visitis aquesta bonica ciutat portuguesa?

 

1.     Perdre’s a la Ribeira

Aquest barri situat a la riba del riu Duero és possiblement el lloc més característic i bonic del casc antic de Porto, declarat Patrimoni de la Humanitat. A la Ribeira, hi trobaràs cases antigues, tranquils carrerons i places i desenes de restaurants i tabernes on experimentar l’essència més tradicional de la ciutat. 

 Oporto, Torre dos Clérigos

2.     Pujar a la Torre dos Clérigos

L’església dos Clérigos va ser construïda al segle XVIII en estil barroc i té en la seva famosa torre campanar, de 76 metres d’alçada, el millor mirador del centre històric de Porto. La torre va servir durant molts anys de punt de referència a les embarcacions que navegaven pel Duero i avui dia encara orienta els passejants.

 Francesinha, Portugal

3.     Assaborir una francesinha

La francesinha és un suculent entrepà fet a base de carn, embotits, formatge i ou que se serveix cobert en salsa i s’acompanya habitualment de patates fregides i cervesa. Tasta aquest àpat imprescindible i deliciós que, malgrat ser de creació relativament recent, és un clàssic de la gastronomia de Porto.

 Pont Luís I Oporto

4.     Admirar el pont Luís I

Un dels símbols més destacats de Porto és aquest impressionant pont metàl·lic que va ser dissenyat a finals del segle XIX per l’enginyer Théophile Seyrig, qui va ser soci de Gustave Eiffel. El pont Luís I té 60 metres d’alçada i és el més famós i fotogènic dels sis que en té la ciutat.

 Oporto_ Llibreria Lello e Irmao

5.     Conèixer la llibreria Lello e Irmão  

Construïda l’any 1906 en estil neogòtic, la llibreria Lello e Irmão ha estat qualificada com a una de les més boniques del món. Més que un lloc on comprar llibres, es tracta de viure una experiència estètica marcada per la seva preciosa decoració art nouveau, que et traslladarà a un escenari evocador.

 Vi de Porto, Portugal

6.     Fer un tast de vi de Porto

Parlar de Porto sense mencionar la importància del licor homònim és gairebé impossible. Aquest vi generós, internacionalment reconegut, s’elabora a les caves de Vila Nova de Gaia, ciutat situada just a l’altra banda del riu Duero on s’hi troben nombrosos cellers que es poden visitar.

 Ruta de les rajoles, Oporto

7.     Recórrer la ruta de les rajoles

L’emblemàtica decoració amb rajoles blaves, molt estesa en l’època barroca, va fer de Porto una de les capitals de la ceràmica portuguesa. Se’n poden veure meravellosos exemples fent una ruta a peu per l’església do Carmo, la capella de Santa Catarina i la impressionant estació de tren de São Bento.

 Palacio da Bolsa, Oporto

8.     Visitar el Palácio da Bolsa

El Palácio da Bolsa és el monument més visitat del nord de Portugal. Aquest elegant edifici del segle XIX és el símbol de l’esplendor burgès de Porto i a la seva impressionant Sala Àrab, de més de 300 metres quadrats, hi tenen lloc les recepcions oficials de grans mandataris quan visiten la ciutat.

Fundaçao Serralves, Oporto

9.     Passejar per la Fundação Serralves

La Fundação Serralves ofereix l’oportunitat de conèixer una interessant col·lecció d’art contemporani portuguès i internacional en un impecable edifici dissenyat per Álvaro Siza, que es troba harmoniosament integrat dins d’un parc de 18 hectàrees que inclou jardins, horts, un llac i un palau art déco.

 Aveiro Portugal

10. Fer una escapada a Aveiro

A només una hora al sud de Porto es troba la petita ciutat d’Aveiro, perfecta per a una excursió en el dia. Aveiro, anomenada la “Venècia portuguesa”, ofereix estampes pintoresques i racons amb molt encant amb les seves cases enganxades a la ria i les seves espectaculars platges naturals.

 

Si estàs interessat/da a viatjar a Porto pots consultar els viatges que tenim preparats a Mediviatges, o bé omplir aquest formulari. 

 

 

Informació legal: MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789