On trobar les set millors destinacions de busseig del món

Busseig

19 maig 2023

El busseig és una activitat totalment respectuosa amb el medi ambient que proporciona d’una manera inigualable una finestra oberta a les meravelles del món submarí. Fent busseig no només es poden observar la vida natural i les formacions geològiques del fons marí, tota una explosió de color i moviment, sinó que també ofereix l’oportunitat de dur a terme un esport serè i apassionant que enforteix la musculatura i millora l’equilibri i la concentració. Us presentem set autèntiques meravelles del món natural: les set millors destinacions del món on practicar busseig.

barrera corall australia 

1.     Gran Barrera de Corall, Austràlia

Townsville, ciutat de 200.000 habitants de l’estat de Queensland, al nord-est d’Austràlia, és la principal porta d’entrada a l’exploració de la Gran Barrera de Corall, considerada l’ésser viu més gran del món tot i que, en realitat, és el resultat de l’acumulació de diverses colònies de corall superposades durant milers d’anys. La Gran Barrera de Corall té una superfície equivalent a més de 34 milions de camps de futbol i és un dels llocs amb més biodiversitat del planeta. La seva ubicació i el gran nombre d’empreses especialitzades fan de Townsville la ciutat ideal per contractar immersions i conèixer aquest espectacular hàbitat.

 

 Egipte Abu Simbel

2.     Xarm el Xeikh, Egipte

A l’extrem sud de la desèrtica península del Sinaí, on Egipte fa frontera amb Israel, Jordània i Aràbia Saudita, s’hi troba la bulliciosa ciutat balneària de Xarm el Xeikh. L’espectacular costa de Xarm el Xeikh ofereix increïbles platges on s’hi pot gaudir d’un estiu gairebé etern i, a més, meravellosos llocs de busseig adaptats tant a experts com a principiants, rics en diferents tipus de coralls i moltes espècies de flora i fauna, amb una temperatura de l'aigua que oscil·la entre 20 °C al febrer i 27 °C de juliol a octubre i una excel·lent visibilitat que pot assolir fins als 30 metres sota la superfície.

 

 Busseig a Filipines

3.     Tubbataha, Filipines

El Parc Nacional de Tubbataha, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1993, es compon de tres illes (l'escull Jessie Beazley, l'atol nord i l'atol sud) ubicades al Mar de Sulu, que separa Filipines de l'illa de Borneo, i és considerat un dels millors punts de busseig del món. A Tubbataha, l'oportunitat de trobar-se amb 600 espècies de peixos, 360 espècies de coralls, 11 espècies de taurons, 13 espècies de delfins i balenes, 2 espècies de tortugues i 100 espècies d'aus està literalment a l'abast de la mà.

 

 Costa rica

4.     Illa del Coco, Costa Rica

L’illa del Coco és una illa volcànica escarpada i increïblement verda a 500 kilòmetres del litoral del Pacífic de Costa Rica. En ser parc nacional, l’illa del Coco no està edificada en absolut i, per tant, només s’hi pot accedir a les seves aigües totalment verges a bord d’un creuer en vaixell. Els fons marins d'aquesta illa, lloats per Jacques Cousteau, són una autèntica explosió de vida, amb innombrables exemplars de taurons martell, taurons balena, dofins, mantes, morenes gegants i peixos vela. Altres troballes comunes són grans bancs de peixos tropicals, sorells i tonyines, així com marlins, tortugues verdes i pops.

 Chile

5.     Illa de Pasqua, Xile

L’illa de Pasqua, anomenada oficialment Rapa Nui i situada a una de les ubicacions més remotes de l’oceà Pacífic, és un increïble lloc per al busseig. Gràcies al fet que les seves aigües són transparents a causa de l'absència de plàncton i de la manca total de contaminació, la seva visibilitat pot arribar fins als 60 metres. El paisatge volcànic submarí de l’illa de Pasqua és fascinant i està ple de cavernes, arcs, penya-segats i plataformes de lava. Fins i tot s’hi pot trobar un moai submergit! A més, la fauna que hi viu està composta per 160 espècies, el 26 % de les quals és endèmica, és a dir, que no es pot veure enlloc més.

 

 Cancún Mexic

6.     Cancún, Mèxic

Cancún, la joia de la Riviera Maya coneguda per la seva impressionant oferta hotelera, inclou entre els seus atractius la possibilitat de visitar el pioner Museu Subaquàtic d’Art. Fundat l’any 2010 amb 500 fantàstiques escultures submergides de l'artista britànic Jason deCaires Taylor que esdevenen esculls de corall artificials, el Museu Subaquàtic d’Art de Cancún és una de les atraccions submarines més grans i més ambicioses del món, alhora que afavoreix la colonització de la vida marina, augmenta la presència de biodiversitat i alleuja la pressió sobre els esculls naturals de la mateixa àrea natural protegida.

 

El Hierro Canaries

7.     El Hierro, Illes Canàries

Una opció més propera, però no menys interessant, és conèixer els fons volcànics d’El Hierro. La més petita i occidental de les Illes Canàries és Reserva de la Biosfera per la UNESCO i més del 60% de les seves aigües repletes de vida estan protegides. A El Hierro hi ha busseig per a tots els nivells: zones senzilles que estan en calma tot l'any o grans caigudes, coves i túnels volcànics molt interessants per als bussejadors avançats. A més, es pot bussejar sense problemes a qualsevol estació i, en ser reserva natural, es permet un màxim de 12 bussos per punt de busseig, fet que garanteix que mai estiguin massificats.

 

 

Si estàs interessat/da en alguna d’aquestes destinacions, pots consultar-nos omplint aquest formulari.  

 

Informació legal: MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789