Cinc llocs màgics on trobar el sol de mitjanit

Sol de mitjanit

7 maig 2024

La rotació de la Terra, amb el seu eix inclinat, provoca cada any un peculiar fenomen al Cercle Polar Àrtic, i també en menor mesura al territori que hi és proper, quan arriben les dates del solstici d’estiu. Es tracta del meravellós efecte del sol de mitjanit, que es produeix quan, malgrat el pas de les hores, la llum persisteix i el sol no s’amaga sota l’horitzó, de manera que la nit no arriba mai a enfosquir el cel. Aquest fenomen, òbviament, és l’oposat a la nit eterna que es viu en aquesta mateixa zona geogràfica durant les setmanes més dures de l’hivern i on, de fet, es poden veure les aurores boreals.

El cel il·luminat ininterrompudament durant dies i els paisatges espectaculars propis d’aquestes latituds són un autèntic regal de la natura. Quines són les destinacions més màgiques per poder gaudir del sol de mitjanit?

 

Alaska

1.     Alaska

La petita però dinàmica vila de Fairbanks, a Alaska, és la ciutat més septentrional dels Estats Units. Se l’anomena "La terra del Sol de la Mitjanit", perquè experimenta 70 dies de llum diürna consecutius des de finals d'abril fins a finals de juliol. Una visita a aquesta capital propera a l’Àrtic durant aquest període és ideal per anar a pescar, córrer o fer senderisme i ciclisme durant tot el dia, així com per conèixer l’impressionant Parc Nacional Denali, que té 24.000 km² coberts d'enormes glaceres i boscos boreals on viuen ossos grizzly, caribús i llops, entre d'altres espècies.

Pots fer clic aquí si estàs interessat en un viatge a aquesta destinació.

 Canadà

2.     Canadà

Nunavut, al nord del Canadà, és un dels indrets del planeta on es pot veure el sol de mitjanit en un entorn natural més ben preservat, ja que aquest és el territori autònom amb jurisdicció inuit i la penetració de la civilització occidental està força controlada. Iqaluit, la capital de Nunavut, és la porta d’entrada a un dels espectacles naturals més grandiosos de Canadà, un paisatge àrtic que és el més salvatge i menys poblat del país i ofereix refugi a ossos polars, morses, narvals i centenars d’espècies d’aus. Un tomb en caiac, un safari inuit o una ruta senderista són activitats ideals per fer mentre s’està il·luminat pel sol de mitjanit a Canadà.

Pots fer clic aquí si estàs interessat en un viatge a aquesta destinació.

 

Fiordos Noruegos

3.     Fiords noruecs

Els visitants de Noruega poden gaudir de fins a 76 dies de sol de mitjanit entre maig i juliol, encara que com més al nord, més sol de mitjanit es pot tenir. El clàssic creuer pels fiords és una opció còmoda i infal·lible, però pots ampliar l'oferta a activitats com un viatge amb cotxe per la ruta costanera Kystriksveien, considerada un dels viatges per carretera més bonics del món; una visita a les illes Lofoten i la seva espectacular naturalesa unida a un interessant llegat viking, o bé viure una aventura a l'arxipèlag Svalbard, on les excursions es fan amb un guia armat, ja que recorren el territori dels ossos polars!

 

Pots fer clic aquí si estàs interessat en un viatge a aquesta destinació.

 

Islandia

4.     Islàndia

Encara que la major part d'Islàndia es troba uns pocs graus per sota de la màgica línia del Cercle Polar, entre el maig i l’agost no es fa fosc del tot i hi ha prou llum per poder veure i fer coses tota la nit a l'aire lliure, fet que es coneix com a “crepuscle civil”. De fet, l'estiu a Islàndia és temporada de festivals i tothom surt a celebrar la vida després del llarg i fosc hivern. A més, recórrer l’illa en aquestes dates suposa també l'oportunitat de tenir moltes més hores a la teva disposició per conèixer els meravellosos paisatges volcànics, cascades i guèisers de la fotogènica natura islandesa.

 

Pots fer clic aquí si estàs interessat en un viatge a aquesta destinació.

 

Riga

5.     Repúbliques bàltiques

A Estònia, Letònia i Lituània, el sol de mitjanit és substituït per les anomenades “nits blanques” de l’estiu bàltic. En aquesta època de l’any la nit no és mai del tot fosca, de manera que fomenta la realització de diversos plans i activitats culturals i gastronòmiques, unida a una meteorologia normalment favorable,. L’impressionant llegat històric i patrimonial de les tres capitals bàltiques, amb magnífics exemples d’arquitectura medieval (Tallinn), barroca (Vílnius) i modernista (Riga), és només superat per una natura esplèndida on els grans boscos i els innumerables llacs i aiguamolls són els protagonistes.

Pots fer clic aquí si estàs interessat en un viatge a aquesta destinació.

 

Si estàs interessat/da en alguna d’aquestes destinacions, pots consultar-nos omplint aquest formulari.  

 

Informació legal: MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789