Viatja en cotxe per escòcia: sis parades imprescindibles

Fly&Drive

8 jul. 2022

Escòcia és una destinació ideal per recórrer en cotxe. L’escènica bellesa dels seus paisatges, les facilitats quant a carreteres, allotjaments i rutes, la possibilitat de complementar grans ciutats amb castells aïllats o paratges naturals de gran bellesa, i les dimensions del país, perfecte per visitar en una setmana o fins i tot menys dies, fan d’Escòcia un lloc idoni per conèixer en automòbil al teu ritme. Això sí, recorda conduir per l'esquerra!

Quina és la ruta ideal per recórrer Escòcia en cotxe? Quins indrets no et pots perdre? Aquestes són les sis parades imprescindibles en el teu viatge en cotxe per Escòcia.

 

Edimburg Mediviatges

 

 

1.    Història a Edimburg

La capital d’Escòcia és una de les ciutats més boniques i millor conservades del Regne Unit, i el millor punt de partida per a un recorregut en cotxe per aquest país britànic. Suposa tot un viatge en el temps passejar sota la impressionant silueta del castell d’Edimburg, que domina la ciutat des del segle XI; pels carrerons, esglésies i palaus de la “Old Town” medieval, i fins arribar a les elegants avingudes i magnífics jardins de la “New Town” de la Il·lustració. Edimburg concentra el poder polític, cultural i financer d’Escòcia, i també algunes de les seves postals urbanes més fotogèniques, com la que s’aconsegueix des del turó de Calton Hill.

Glasgow Escocia Mediviatges

 

 

2.    Vida nocturna a Glasgow

A només una hora en cotxe de la capital, Glasgow és la ciutat més poblada d’Escòcia, i també la més industrial, dinàmica i activa. A més de la imponent High Kirk o catedral de Glasgow, superb exemple del gòtic escocès, el patrimoni més rellevant de la ciutat se situa a la zona de Merchant City, bastida al segle XVIII. També és interessant visitar el llegat de Charles Rennie Mackintosh, arquitecte modernista que va construir diverses obres a la ciutat, com l’Escola d’Art o el saló de te Willow Tearooms. Però, sense dubte, el principal atractiu de Glasgow és la seva vida nocturna i musical: centenars de bandes i grups d’èxit han sorgit de la seva escena de pubs i sales de concert.

 

llac Lomond Escocia Mediviatges

 

3.    Natura al llac Lomond i els Trossachs

Una primera incursió a la natura i la vida salvatge d’Escòcia pot ser visitar el Parc Nacional del llac Lomond i els Trossachs. El primer parc nacional escocès, a menys d’una hora en cotxe des de Glasgow, és un fascinant paradís per a tots aquells amants de la bellesa romàntica perfectament descrita per Walter Scott al segle XIX: llacs brillants, petites valls, colines ondulants, cims rocosos, boscos tranquils i poblets acollidors on s’ofereixen nombroses opcions d’oci, des de caiac o pesca fins a senderisme. El proper castell de Stirling, impressionant fortificació del segle XIV, aporta també a aquest indret un tast de la història d’Escòcia.

 

Fort William Escocia

 

 

4.    Whisky a Fort William i les Illes Hèbrides

Continuant la ruta en cotxe direcció nord-oest, aviat apareix la petita ciutat de Fort William, punt d’entrada a les Terres Altes. Paisatges tan increïbles com la vall de Glencoe o el pic Ben Nevis, la muntanya més alta del Regne Unit, són el decorat perfecte per visitar alguna de les nombroses destil·leries del producte nacional escocès: el whisky. Les valls, muntanyes, cascades i pintoresques poblacions pesqueres d’aquesta banda de la costa oest d’Escòcia es reprodueixen amb idèntica bellesa a les Illes Hèbrides, separades a poca distància en ferri: algunes de les illes més boniques són Skye, Mull, Islay o Lewis, i mereixen un desviament per conèixer l’Escòcia profunda i els seus whiskies més autèntics.

 

Highlands Escocia Mediviatges

 

5.    Paisatges de cinema a les Highlands

La millor manera de recórrer les Highlands en cotxe és per la North Coast 500, ruta dissenyada especialment per creuar la part més salvatge, indòmita i remota del país. Amb un traçat circular d’uns 800 kilòmetres que es poden fer al complet o per etapes, la North Coast 500 travessa muntanyes, llacs, estepes infinites, pastures verdes que arriben fins al Mar del Nord, fantasmagòrics castells en ruïnes i tota la diversitat ecològica de la part més natural i menys poblada d’Escòcia, escenari de pel·lícules com Rob Roy o Braveheart. Un paradís per al conductor on veure llocs tan especials com Ullapool, Thurso o John o’ Groats, i on poder gaudir al teu ritme de cada racó del paisatge.

 

 

Llac Ness Escocia Mediviatges

 

 

6.    Monstres al llac Ness

Finalment, ja baixant en cotxe per la costa est d’Escòcia, arriba Inverness, el centre neuràlgic de les Highlands, a més de ser-ne la capital cultural i ciutat més gran. No podem deixar d’admirar el seu centre històric i, per suposat... a Nessie! Aquest animal llegendari, que ben bé podria ser una bèstia romanent de temps prehistòrics o simplement producte del màrqueting turístic, viu al famós llac Ness, el més profund del Regne Unit, que amaga els secrets del monstre sota unes aigües especialment fosques per efecte del seu fons carregat de torba. En tot cas, les ribes d’aquest enigmàtic i preciós llac, a només tres hores en cotxe d’Edimburg, mereixen una simpàtica visita.

 

Consulta la destinació que més t’interessi a Mediviatges. 

 

MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789