Cinc joies imprescindibles de les Dues Castelles

Toledo, Salamanca, Cuenca, Segovia, Zamora

24 març 2023

Lluny del tòpic de l’Espanya buidada, les províncies de l’interior de l’Estat, especialment els territoris que conformen Castella i Lleó i Castella – la Manxa, amaguen veritables tresors a algunes de les seves capitals menys conegudes. Magnífics palaus, imponents castells i superbes catedrals conviuen amb una alta qualitat de vida, una animada vida al carrer i una gastronomia saborosa i econòmica, basada en l’autenticitat i les arrels. Quines són les cinc joies imprescindibles de les Dues Castelles?

 

1.     Cuenca

Aquesta agradable capital manxega situada en un turó a gairebé 1.000 metres d’alçada té dos símbols indiscutibles que, de fet, ocupen el mateix espai: les Casas Colgadas i el Museu d’Art Abstracte. Les Casas Colgadas de Cuenca daten del segle XIII i es caracteritzen pels seus icònics balcons de fusta suspesos a l’alt barranc sobre el riu Huécar. L’interior d’aquests edificis allotja l’interessantíssim Museu d’Art Abstracte, un centre cabdal per entendre la història de l’art contemporani espanyol. El casc històric de Cuenca, declarat Patrimoni de la Humanitat, inclou també la seva esplèndida catedral gòtica.  

 

2.     Salamanca

Bressol de la universitat en actiu més antiga de l’Estat i de tot el món hispànic i la tercera més antiga d'Europa, Salamanca conserva orgullosa el seu caràcter estudiantil i animat. L’arquitectura plateresca, evolució castellana del gòtic que va tenir lloc durant els segles XV i XVI, és la protagonista dels edificis més destacats de la ciutat, com la façana de la Universitat o la Casa de las Conchas, un imponent palau nobiliari. La famosa Plaça Major de Salamanca, una de les més grans de l’Estat, es va construir en època barroca i, malgrat tenir forma irregular, ofereix amb els seus 88 arcs una imatge d’harmònica bellesa.

 

3.     Segovia

La postal més reconeixible de Segovia és el seu espectacular aqüeducte romà de gairebé 30 metres d’alçada, que es va bastir al segle II dC i resta com a l’obra d’enginyeria civil romana més important d’Espanya, ja que va estar en servei fins a l’any 1973. Segovia acull també el majestuós Alcázar, una fortificació i residència reial del segle XII que ha esdevingut la imatge arquetípica de castell medieval i és un dels monuments més visitats de l’Estat. Segovia ofereix un casc històric tranquil i recollit, on s’hi troba també la catedral de Santa Maria, obra mestra del gòtic tardà castellà i anomenada “la Dama de les catedrals”. 

 

 

4.     Toledo

Coneguda amb el sobrenom de “la ciutat de les tres cultures” i edificada en un turó sobre el riu Tajo, Toledo destaca per la seva magnífica catedral gòtica i pel famós Alcázar, exemple de l’arquitectura palatina castellana del segle XVI. Tot i així, el que fa tan especial a Toledo és observar l’empremta que ha deixat als seus carrers la convivència de les civilitzacions jueva, musulmana i cristiana durant l’edat mitjana. Això és especialment visible al seu call, un dels conjunts medievals jueus més important del món, format per carrerons estrets, vells murs, antigues sinagogues convertides en museus i magnífics miradors.

 

5.     Zamora

La petita ciutat de Zamora amaga autèntics tresors sota el seu aspecte de capital plàcida i amable. La catedral del Salvador, bastida al segle XII, és el símbol de la ciutat amb la seva característica cúpula amb aspecte exterior d’escates, d’influència bizantina. Altres visites imprescindibles a Zamora són el seu castell, que data del segle XI; el pont de pedra sobre el riu Duero, del segle XIII; les imponents muralles, del segle X, o qualsevol de les seves 22 esglésies romàniques, que fan de d’aquesta ciutat l’indret amb major nombre de temples romànics d'Europa i la veritable “capital del romànic” de les dues Castelles.

 

Si estàs interessat/da en alguna d’aquestes destinacions, pots consultar-nos omplint aquest Formulari.

 

 

MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789