Sis museus europeus per visitar aquesta Setmana Santa

Museus, Europa

20 febr. 2023

Europa atreu visitants de tot el món per la inesgotable abundància del seu patrimoni històric, artístic i cultural. La millor manera de fer un tast d’aquesta riquesa és caminar pels seus carrers i monuments i, molt especialment, recórrer els principals museus de les capitals vell continent, que molt sovint contenen obres artístiques que les dinasties regnants a cada país han acumulat al llarg dels segles o bé han incorporat en les seves conquestes militars. La Setmana Santa és un moment perfecte per fer una escapada. Quins són els museus europeus que s’han de visitar de manera imprescindible?

 

1.     Louvre, París

La icònica piràmide de vidre al bell mig de París és sense dubte un dels símbols de la capital francesa. Situat al Palais du Louvre, l’antic palau reial construït al segle XII i ampliat successivament, l’edifici conté obres cabdals per entendre la historia de l’art occidental, com la Venus de Milo, la Monna Lisa o La llibertat guiant el poble. El Louvre és el museu d’art més visitat del món i conté també una de les col·leccions més importants d’antiguitats egípcies i mesopotàmiques. Altres visites de museus a París poden incloure el Museu d’Orsay, dedicat a l’impressionisme, o el Centre Pompidou d’art contemporani.

 

2.     National Gallery, Londres

A diferència d'altres institucions europees comparables, la National Gallery no es va formar nacionalitzant una col·lecció real, sinó que es va crear expressament amb la finalitat didàctica de fer accessible l'art a totes les classes socials. El seu repertori és relativament petit però enciclopèdic i cobreix moltes de les fites més importants de la pintura occidental amb obres com El matrimoni Arnolfini, La Venus del mirall o Els gira-sols. Per a més recorreguts culturals a Londres, el British Museum acull principalment art egipci i grecoromà i la Tate Modern exhibeix l’art posterior a l’any 1900.

 

3.     Museus Vaticans, Roma

Aquesta sensacional col·lecció pertany a la Santa Seu, el màxim òrgan de govern de l’església catòlica, i està ubicada al bell mig de Roma. Els Museus Vaticans contenen magnífiques obres d’art de totes les èpoques, tot i que excel·leix en les mostres d’art grecoromà i del Renaixement com Laocoont i els seus fills, L’escola d’Atenes o la impressionant Capella Sixtina, on les increïbles pintures de Miquel Àngel van canviar el curs de l'art occidental. Altres visites a Roma poden ser els Museus Capitolins (antiga civilització romana), la Galleria Borghese (barroc italià), o el MAXXI (museu nacional d’art contemporani).

 

4.     Rijksmuseum, Amsterdam

Veure obres de grans mestres del segle d’or de de la pintura flamenca com La ronda de nit o La lletera només és possible visitant els magnífics fons del Rijksmuseum, museu nacional holandès que es va inaugurar el 1798 a La Haia i es va traslladar a Amsterdam l’any 1808. L’edifici destaca per la seva col·lecció d’artistes del barroc neerlandès i fins al 4 de juny mostra una espectacular exposició retrospectiva dedicada a Vermeer. El Rijksmuseum està ubicat al centre d’Amsterdam i comparteix la Plaça dels Museus (Museumplein) amb el Museu Van Gogh i el Museu Stedelijk d’art modern i contemporani.

 

5.     Pergamon, Berlin

Una de les peculiaritats del Pergamon de Berlin, a més del seu fascinant contingut, és que no va ser construït per albergar obres d'art, sinó que es van portar les obres i es va construir l'edifici al seu voltant. Les principal atraccions del Pergamon són l’impressionant Altar de Zeus de Pèrgam (que dona nom al museu) o la Porta d'Ishtar de Babilònia, a més d'una important col·lecció d'art islàmic. El Pergamon està situat a l’anomenada “illa dels museus”, en ple centre de Berlin, juntament amb l’Altes Museum (art i antiguitats grecoromanes), el Neues Museum (art prehistòric i egipci) i el Museu Bode (escultura i art bizantí).

 

6.     Museu Munch, Oslo

El Museu Munch és el museu més gran del món dedicat a un únic artista, el pintor noruec Edvard Munch, del qual se’n poden veure obres com El crit. Aquest emblemàtic edifici, dissenyat per l’arquitecte espanyol Juan Herreros i inaugurat l’any 2021, és una joia arquitectònica singular que ha protagonitzat una espectacular transformació urbana a l’antiga zona portuària d’Oslo. A més, la capital nòrdica és una agradable ciutat escandinava que destaca per la seva qualitat de vida, pel seu ambient tranquil i per la seva interessant oferta cultural, que inclou l’edifici de l’Òpera d’Oslo o el Museu dels Vaixells Vikings.

 

Si estàs interessat/da en alguna d’aquestes destinacions, pots consultar-nos, omplint aquest Formulari.

 

Informació legal: MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789