Els millors parcs naturals d'Àfrica per fer un safari

Mediviatges

14 set. 2022

Àfrica és la destinació per excel·lència per conèixer la natura en estat pur. Als seus parcs nacionals i reserves naturals, les relacions entre els éssers vius dels seus diversos ecosistemes es desenvolupen davant dels ulls del viatger amb una facilitat sorprenent. Viu l’autèntica experiència d’un safari en alguns dels millors parcs naturals d’Àfrica, on la vida salvatge és la protagonista. T’expliquem quins són els millors parcs naturals d’Àfrica per fer un safari, a quins països es troben i quins animals podràs veure.

 

Masai Mara Mediviatges África 

1.    Massai Mara, Kenya

El Parc Nacional Massai Mara és una de les principals atraccions naturals de Kenya. Més de 1.500 kilòmetres quadrats són l’escenari d’un dels espectacles naturals més fascinants del món, que té lloc cada any entre els mesos de juny i octubre: la gran migració dels nyus, zebres i antílops en la cerca de pastures verdes i el seu pas pel riu Mara esquivant cocodrils i altres depredadors. En un safari per la regió, podràs veure de prop aquest fenomen i comprovar com Massai Mara protegeix i acull també els “cinc grans”, els més cobejats pels antics caçadors colonials: lleons, lleopards, elefants, búfals i rinoceronts.

 

Serengueti tanzania África Mediviatges

 

2.    Serengueti, Tanzània

El Parc Nacional del Serengueti, que en idioma massai vol dir “plana infinita”, s’estén per gairebé 15.000 km2 de sabana al nord de Tanzània, i és la seva reserva natural més antiga, creada l’any 1951. Al seu interior, les pastures, rius, cràters volcànics i boscos d’acàcies acullen milers d’exemplars de lleons, lleopards, elefants, búfals, rinoceronts, hipopòtams, nyus, gaseles i zebres, així com estruços, flamencs, voltors i pelicans. El Serengueti ofereix alguns dels millors safaris del continent, ja que proporciona excepcionals albiraments d’animals al llarg de tot l'any.

 

 

Kruger sudafrica Mediviatges

3.    Kruger, Sudàfrica

El Parc Nacional Kruger és la reserva natural més important de tot el sud d’Àfrica, ja que abasta uns 19.000 km2. En aquest enorme espai natural, situat al nord-est de Sudàfrica, podrem observar els “cinc grans”, amb especial èmfasi en la població de rinoceront blanc i negre, atès que Kruger és un dels seus últims i principals refugis. Kruger i les seves reserves annexades ofereixen múltiples possibilitats, des de safaris a l’alba en vehicle 4x4 fins a caminades amb un guia local expert en el terreny, passant per passejos en globus aerostàtic. També hi ha diverses opcions pel que fa a l’allotjament, amb campaments de luxe o glamping on gaudir de l’esperit colonial, lodges o hotels per a tots els pressupostos.

 

 

Etosha Namibia África Mediviatges

4.    Etosha, Namíbia

Malgrat que la seva fama potser no supera els noms anteriorment esmentats, el Parc Nacional Etosha, al nord de Namíbia, és un dels espais protegits més grans del món, amb més de 22.000 km2, i es considera un dels santuaris de vida salvatge més importants d’Àfrica. La seva peculiar geografia està formada per una xarxa d'aqüífers dispersats entre els boscos i les pastures que envolten un desert salí, de color blanc encegador. Això provoca que durant l'època seca, de juny a novembre, hi hagi més possibilitats de veure fauna salvatge, ja que els animals d’Etosha es concentren al voltant de les tolles a la recerca d'aigua, amb els lleons, rinoceronts i antílops com a animals més abundants.

 

 

Bwindi Uganda África Mediviatges

5.    Bwindi, Uganda

El Parc Nacional de la Selva Impenetrable de Bwindi, a Uganda, ofereix una perspectiva diferent als safaris d’Àfrica que es basen en els ecosistemes de sabana. La selva tropical de Bwindi, amb la seva accidentada topografia de valls estretes creuades per rius i turons escarpats, és una de les zones amb més diversitat biològica de tot el continent africà. Aquí l’estrella és, sense dubte, el goril·la de muntanya, ja que Bwindi n’acull la meitat de la seva població mundial, i ofereix una de les escasses oportunitats per veure aquests majestuosos animals en llibertat. A més, el parc alberga diverses espècies de primats, aus, papallones, amfibis i rèptils, i moltes espècies d’arbres, falgueres i flors tropicals amenaçades.

 

Consulta la destinació que més t’interessi a Mediviatges. 

 

MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789