Cinc destinacions a dues hores d'avió

Escapades urbanes

21 juny 2022

Un dels grans avantatges de viatjar és que no cal creuar un oceà per trobar una destinació idíl·lica. A només dues hores d’avió, o fins i tot menys temps, tenim a l’abast tota una sèrie de ciutats que ofereixen múltiples atractius i que demostren que és possible trobar diverses opcions urbanes ben a la vora que ofereixen una atractiva combinació de turisme cultural, històric, gastronòmic o fins i tot de diversió familiar.

Quines ciutats i regions podem visitar en una escapada ràpida a dues hores o menys d’avió des de Barcelona? En proposem cinc:

 Lisboa

1.    Lisboa. 2 hores

Sovint anomenada “la darrera capital romàntica d’Europa”, Lisboa conserva als seus sòls empedrats tot l’encant d’un saludable anacronisme. Caminar sortejant tramvies pels carrerons de l’Alfama, l’antic barri àrab, fins arribar a les vistes panoràmiques del Castell de São Jorge; passar una tarda de compres pel districte comercial d’A Baixa; admirar el magnífic Monestir dos Jerónimos i assaborir els propers pastissets de nata de Belém, de fama mundial; o sortir de la ciutat i dedicar un parell de dies a recórrer l’enigmàtica Sintra o l’encant coster de Cascais, són només algunes de les activitats que Lisboa ofereix al visitant.

 

Ginebra

2.    Ginebra. 1 hora, 40 minuts

La capital del cantó homònim de Suïssa és, malgrat la seva importància financera i diplomàtica global, una veritable desconeguda entre els viatgers. Precisament per això, un viatge a aquesta ciutat helvètica d’influència francesa és una experiència sorprenent. Les impressionats ribes alpines  del Llac Léman i el seu famós sortidor de 140 metres d’alçada són el teló de fons d’una agradable i ben cuidada ciutat d’origen preromà i només 200.000 habitants. El preciós casc antic de Ginebra, perfectament preservat des de temps medievals, es troba ple d’interessants túnels secrets i camins subterranis, i està dominat per la imponent catedral de Sant Pere.

 

Tanger

3.    Tànger. 1 hora, 55 minuts

Tànger, la ciutat marroquí on es troben les aigües del Mediterrani i de l’Atlàntic, ha estat històricament un punt de trobada de les civilitzacions musulmana, cristiana i jueva. Refugi d’artistes i poetes, pels seus carrers blancs podrem trobar encara l’empremta de Delacroix, Matisse, Virginia Woolf o Juan Goytisolo. La meravellosa artesania local del seu bullició soc, especialitzada en cuir i ceràmica; l’herència del patrimoni àrab de la Medina i la Kasbah; la presència propera de ruïnes romanes o increïbles platges; una gastronomia deliciosa i saludable, i uns establiments hotelers d’altíssima qualitat a uns preus molt raonables fan de Tànger una aposta per descobrir un país proper.

Florencia 

4.    Florència. 1 hora, 45 minuts

La ciutat italiana és probablement una de les definicions més canòniques d’allò que se’n diu “museu a l’aire lliure”. La impressionant quantitat de patrimoni pictòric, escultòric i arquitectònic que acumula als seus carrers i museus és la millor targeta de presentació per fer un recorregut per la història de com el Renaixement europeu, sorgit en aquestes contrades, va produir artistes com Botticelli, Miquel Àngel, Brunelleschi o Donatello.  La impressionant catedral o Duomo i centres com la Galeria dels Uffizi o l’Acadèmia són una lliçó inigualable per entendre la història de l’art universal. I res millor que complementar el viatge a Florència amb una visita pels encantadors paisatges toscans, on apareixen joies com Siena o San Gimignano.

 

 Paris

5.    París. 1 hora, 55 minuts

La ciutat de la llum i de l’amor és sempre una bona opció per fer una escapada a menys de dues hores. L’encant de París es troba no només a la seva icònica Torre Eiffel, sinó també a les riberes del Sena, als seus elegants bulevards, als carrerons del barri bohemi de Montparnasse o a l’inabastable llegat del Museu del Louvre, un dels principals i més complets del món. París es una de les ciutats favorites per als viatges romàntics en parella, però també és una de les millors destinacions per fer un viatge en família i visitar Disneyland París, per poder gaudir de tota l’emoció i i la màgia d’un dels parcs temàtics més grans i divertits d’Europa.

 

Consulta la destinació que més t’interessi, amb les informacions i característiques del viatge i dels organitzadors, a Mediviatges

 

MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789