Set illes paradisíaques on perdre el món de vista

illes paradisíaques, Holbox, Fernando de Noronha, Pemba, Rangiroa, Ishigaki, Redang, Lastovo

3 febr. 2020

 

Un viatge a una illa paradisíaca pot semblar un somni, però és una d’aquelles experiències que cal fer una vegada a la vida. Per molt que vivim en un món globalitzat, encara és possible trobar illes paradisíaques: racons del planeta on el temps s’ha detingut, on podràs gaudir de platges verges i natura en estat pur i on el repte d’arribar-hi ofereix una recompensa en la tranquil·litat i la bellesa que trobaràs a la destinació.

En la cerca de la millor joia amagada del planeta, hem preparat un viatge pels cinc continents i t’oferim a continuació un llistat de set illes paradisíaques, úniques i molt especials, en les quals podràs sentir-te en un autèntic edèn, deixar el món enrere i gaudir d’un merescut descans i de la sensació d’estar aïllat de la resta del planeta.

 

 

1.    Holbox, Mèxic

Holbox, Mèxic

 

A Holbox, situada al nord de la Península del Yucatan, podràs experimentar la tranquil·litat del Carib mexicà passejant entre les seves acolorides cases i els seus carrers de sorra blanca, ja que l’illa no està asfaltada. La seva proporcionada oferta hotelera ofereix tots els atractius naturals que fan de Holbox una reserva de la biosfera: platges de somni, aigües transparents i manglars, amb una fauna que inclou l’impressionant tauró balena, tortugues marines i més de 150 espècies diferents d’ocells.

 

 

2.    Fernando de Noronha, Brasil

Fernando de Noronha, Brasil

 

Aquest espectacular arxipèlag es troba a 350 kilòmetres de la costa nord-est del Brasil, i és un àrea natural protegida que compta amb un nombre limitat màxim de visitants. Declarada patrimoni natural de la humanitat per la UNESCO i exemple de desenvolupament eco-sostenible, l’exuberant natura de la superfície i les fotogèniques platges desertes de l’illa es veuen superades per un llit marí que es compta entre els millors del món per fer snorkel o busseig i formen part d’un parc nacional marí de més de 100 kilòmetres quadrats.

 

 

3.    Pemba, Tanzània

Pemba

 

L’exòtica illa de Pemba és una opció pensada per als més exploradors. Al nord de Zanzíbar, però menys turística i, per tant, menys explotada, a Pemba podràs visitar frondoses selves on observar una extensa varietat de flora i fauna tropicals, així com capbussar-te en les seves platges d’aigües turqueses i corals verges. A més, la seva ubicació privilegiada en la producció i el comerç d’espècies i la seva barreja de població swahili, àrab i persa fa de Pemba un interesantíssim gresol de cultures.

 

 

4.    Rangiroa, Polinèsia Francesa

Rangiroa, Polinesia Francesa

 

Rangiroa, un dels atols més grans del món, va ser definit per Cousteau com un dels llocs més rics i bells del planeta per fer submarinisme. En aquest excepcionalment ben conservat racó de la Polinèsia Francesa, al bell mig del Pacífic, trobaràs opcions d’allotjament per a totes les butxaques (ressorts de luxe, hotels o pensions familiars), des d’on tindràs un campament base per veure la seva abundantíssima fauna marina o bé visitar magnífiques platges de sorra rosa o blanca flanquejades per fileres de cocoters.

 

 

5.    Ishigaki, Japó

Ishigaki, Japó

 

Sí, al Japó també hi ha illes paradisíaques! Al sud-oest del territori insular principal, a prop de Taiwan, es troba l’arxipèlag Yaeyama, del qual Ishigaki n’és l’illa principal. A més de fer un tomb en bicicleta per l’illa buscant les millors platges blanques i esculls de corall on fer snorkel o bussejar, podràs fer senderisme o caiac al seu interior, on hi ha boscos de palmeres, rius amb mangle i muntanyes cobertes de selva. Viu un Japó totalment diferent al que tens al cap i deixa’t sorprendre per la seva desbordant natura i la seva exòtica cultura.

 

 

6.    Redang, Malàisia

Redang, Malàisia

 

Pulau Redang, situada en un parc marí que protegeix més de 500 espècies de peixos i corall, és una illa propera a la costa de Malàisia que és coneguda per tenir alguna de les platges més boniques del sud-est asiàtic. Fer excursions a peu per les rutes marcades que et permetran conèixer la seva frondosa selva, o explorar els seus rics fons marins són dues de les activitats imprescindibles a fer a Redang, juntament amb gaudir de la seva sorprenent gastronomia, que condensa el millor de la cuina del país.

 

 

7.    Lastovo, Croàcia

Lastovo, Croàcia

 

Finalment, la prova que no cal anar a l’altra banda del planeta per trobar el paradís es troba a la costa dàlmata, en ple Mediterrani. Les aigües turqueses de l’Adriàtic i la seva arquitectura tradicional de pedra blanca són comunes a Hvar o Korcula, destinacions croates més populars, però a Lastovo, una de les illes habitades més remotes del país, hi regnen la pau, la tranquil·litat i la natura. Un paradís minúscul de bellesa verge, parc natural des del 2006 i obert als escassos turistes únicament des dels anys 1990.

 

Consulta la destinació que més t’interessi a Mediviatges.