Quatre mercats de Nadal a Europa

mercats nadalencs d'Europa, Nuremberg, Estrasburg, Praga, Viena

28 oct. 2023

El desembre és el mes més propici per visitar un mercat de Nadal o Weihnachtsmarkt: la presència de diversos dies festius ens permet fer una escapada perfecta per acabar d’encarrilar les compres del Nadal i assaborir tot el gust d’una entranyable tradició europea.

Els mercats de Nadal o Weihnachtsmärkte tenen el seu origen a les antigues fires medievals que se celebraven durant l’advent a l’Europa germanoparlant. Només a Alemanya se n’organitzen uns 2.500, i atreuen a més de 85 milions de visitants. Els mercats tenen lloc habitualment a la plaça major dels pobles i ciutats, i consisteixen en paradetes ambulants que ofereixen delicioses especialitats de menjar local (salsitxes, crêpes, fruita seca, dolços) i de beure (ponx, licors i, sobre tot, el típic Glühwein: vi calent amb espècies), així com objectes d’artesania i decoració. Molt sovint s’hi fan actuacions musicals, i també hi ha atraccions per als més petits.

Recórrer aquests mercats és endinsar-nos, doncs, a la màgia i l’encant propis de les festes nadalenques, amb el valor afegit de conèixer més a fons la cultura centreeuropea i la seva manera de festejar l’arribada del solstici d’hivern. Vegem quatre dels mercats de nadal més reeixits:

 

Nuremberg

A la bonica ciutat bàvara de Nuremberg té lloc el Christkindlesmarkt, un dels mercats d’advent més antics d’Alemanya i possiblement el més impressionant de tots ells. El centre medieval emmurallat d’aquesta capital s’engalana amb milers de llums i s’omple de parades que ofereixen pa de gingebre, Glühwein o salsitxes a la parrilla.

 

Viena

Viena

Davant la Plaça de l’Ajuntament de la capital austríaca se situa un enorme mercat que s’omple d’artesania, lángos (massa de pa fregida) i l’indispensable vi calent. Actuacions corals de nadales al voltant d’un impressionant avet o una pista de patinatge sobre gel completen l’animat panorama.

 

Estrasburg

Estrasburg

El mercat de nadal més antic de França té lloc a la vila alsaciana d’Estrasburg, que llueix de manera especialment radiant en aquestes dates, orgullosa de la seva herència alemanya. Olors d’espècies, de canyella, de vesc, avet i molsa omplen el barri de Grande Île, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

 

Praga

Praga

Els carrers, places i ponts de la capital de la República Txeca són sempre mereixedors d’una visita, però si aprofitem les dates d’advent per anar-hi, ens trobarem amb alguns dels mercats nadalencs més pintorescs de Centreeuropa. Especialment destacats són el de la Plaça de Venceslau i el de la Plaça de la Ciutat Antiga. Consulta aquestes i altres destinacions a Mediviatges.

 

Si estàs interessat/da a visitar un mercat nadalenc pots consultar els viatges que tenim preparats a Mediviatges, o bé omplir aquest formulari i contactarem amb tu.