Tres espectaculars raons per visitar Xile

Xile, desert Atacama, Torres del Paine, Rapa Nui, Moai, Mediviatges

9 set. 2019

Xile ofereix una màgia peculiar que el torna una destinació especial: del desèrtic nord a les glaceres del sud, passant per vibrants capitals com Santiago i Valparaíso i incloent les seves més de 3.600 illes. Viatjar a Xile és trobar-nos amb una preuada joia de múltiples cares.

Xile és un país fàcil, amable i amb una proximitat cultural que sempre és d’agrair quan viatgem lluny. Però si necessites tres espectaculars raons per les quals se’t faci imprescindible viatjar a Xile, aquí te les donem. Segur que no te’n penedeixes!

 

 1.    Atacama: el desert més sec del món

Atacama desert Mediviatges

Amb una superfície de 105.000 kilòmetres quadrats, i situat al nord del país, el desert d’Atacama és considerat el desert més sec del món, ja que les precipitacions en aquest indret del món són extremadament escasses: pot passar dècades sense rebre ni una sola gota de pluja. Factors climàtics, com les altes temperatures i els forts vents, i geològics, com les altes concentracions de sal atès el seu origen com a llit marí, fan d’Atacama un lloc inhòspit que, malgrat tot, fascina per la seva insòlita bellesa i és un dels grans atractius naturals de Xile.

Prenent l’encantador poble de San Pedro de Atacama com a campament base per a explorar el terreny, si visites el desert d’Atacama veuràs meravelles com la Vall de la Lluna i la Vall de la Mort, d’una bellesa àrida i corprenedora, els guèisers de El Tatio, el tercer camp de guèisers més gran del món, o la Llacuna Chaxa i els seus fascinants flamencs. També podràs gaudir veient les estrelles d’un dels cels més clars del món amb una excursió astronòmica a la nit.

 

 

2.    Torres del Paine: natura en estat pur

Torres del Paine

 

Al sud de Xile, on la Patagònia es troba amb les terres de l’Antàrtic, se situa l’espectacular Parc Nacional de les Torres del Paine, un autèntic paradís per als aficionats al trekking, el muntanyisme i l’escalada. El parc de les Torres del Paine conté més de 1.800 kilòmetres quadrats de muntanyes, valls, rius, llacs i glaceres, i una fauna i flora úniques al món, distribuïdes en quatre ecosistemes diferents: altiplà, bosc magallànic (selva humida freda), estepa i desert.

L’atractiu escènic de les Torres del Paine i la seva agrest geografia el fan idoni per als amants de l’ecologia i els esports d’aventura, i és considerat un dels millors entorns naturals de Sud-Amèrica per gaudir del senderisme i de la natura. El pintoresc poble de Puerto Natales és la porta d’entrada al parc i d’allà parteixen la majoria de rutes, que duren entre quatre i vuit dies i et permetran endinsar-te en aquest imponent racó d’indòmita natura austral.

 

3.    Rapa Nui: els misteriosos ‘moai’

 

Rapa Nui - Mediviatges

 

Rapa Nui, anteriorment anomenada Illa de Pasqua, té la particularitat de ser el punt habitat de la terra més allunyat d’un altre, ja que se situa en ple Oceà Pacífic a més de 2.000 kilòmetres de l’assentament humà més proper, i a 3.500 de la costa xilena. Però si per alguna raó Rapa Nui resulta excepcional, és pels seus enigmàtics moai, una de les meravelles de Xile. Els moai són escultures gegants de roca volcànica que tenen forma de cara humana amb un gest entre orgullós i sever.

Malgrat tenir una alçada de fins a 10 metres i un pes de fins a 86 tones, els moai eren tallats d’una sola peça i es traslladaven amb mitjans que avui resulten desconeguts. Construïts per la població d’origen polinesi entre els segles ix i xvi, el seu origen i significat continuen sent un misteri, tot i que es diu que podrien ser representacions dels avantpassats difunts, a més de símbols d’autoritat i poder. Fes una ruta pel miler d’estàtues que es troben actualment a tota l’Illa de Pasqua, distribuïdes especialment al seu litoral, i sent la magnètica fascinació que encara exerceixen.

 

Consulta la destinació que més t’interessi a Mediviatges