9 trucs per preparar la maleta perfecta

Mediviatges

14 gen. 2019

Quantes vegades hem tornat de vacances amb la sensació que ens hem endut a l’equipatge estris que no hem fet servir, i en canvi ens hem descuidat coses que sí hem trobat a faltar? Preparar l’equipatge sembla una feina fàcil, però moltes vegades les presses o la manca de planificació ens porten a cometre errades que ens poden ocasionar petites molèsties o inconveniències. 

Vegem uns quants consells a l’hora de preparar la maleta que ens facilitaran tenir una estada còmoda durant les vacances. Quina és la clau? El sentit comú. 

  • Fes una llista. Segurament no és la part més divertida de la preparació de les vacances, però sí la més pràctica. Planteja’t quin tipus d’equipatge necessites segons el viatge que facis: escapada urbana, vacances a la platja, viatge muntanyenc... Consulta la meteorologia habitual i les activitats previstes i ves detallant allò que et farà falta. 
  • Sigues realista. Pensa en dur peces de roba còmodes i fàcilment combinables. Organitza la teva roba per conjunts. És una temptació pensar en tenir molts recursos per estar ben mudat, però no cal emportar-se models que difícilment et poses durant el teu dia a dia.
  • Comprova les mides de la teva maleta de mà. Cada companyia aèria té unes mides màximes per a l’equipatge de mà: assegura’t que la teva maleta les compleix. Si no en tens prou, i la teva estada és llarga, sempre pots facturar. A la majoria de vols transoceànics, aquest servei és gratuït.  
  • Enrotlla la roba en comptes de doblegar-la. És una solució molt senzilla, tant si ets de maleta com de motxilla: guanyaràs moltíssim espai i, a més, faràs que la roba arribi menys arrugada. També és un bon truc omplir la bossa de baix a dalt, posant els articles més durs o pesats, com les sabates, al fons. 
  • Pensa en les restriccions als líquids. Pots estalviar-te problemes als controls de seguretat si organitzes bé el teu necesser i poses els perfums, gels, pasta de dents, etc. en envasos de menys de 100 ml dins d’una bossa transparent. 
  • No te’n vas a la fi del món (malgrat t’ho sembli). A la majoria d’hotels hi ha tovalloles o assecadors de cabell. I encara que la teva destinació sigui remota, de ben segur hi podràs comprar crema solar, un barret o repel·lent per a mosquits. Així mateix, pensa que fins i tot al racó més perdut del planeta es pot fer una bugada.
  • Porta recanvis d’emergència. Malauradament, a vegades els equipatges es perden als aeroports. Molt sovint arriben en dos o tres dies, però t’estalviaràs haver de comprar roba si portes alguns recanvis a la bossa de mà. Per la mateixa raó, porta els documents, objectes de valor i medicaments sempre a sobre. 
  • Deixa espai a la improvisació. Els souvenirs també ocupen espai. Sempre està bé poder deixar un petit forat a la maleta destinat a les possibles compres que faràs durant el teu viatge: moda, complements, llibres, tecnologia, decoració... 
  • Els bàsics. En sortir de casa, comprova que tinguis els bitllets de viatge electrònics o impresos i el teu DNI o passaport en vigor (un clàssic de les distraccions). No deixis desatès el teu equipatge als aeroports o estacions. Porta les divises ja canviades si vols estalviar temps. I, sobre tot, relaxa’t i gaudeix... Estàs de vacances!

 

Consulta les destinacions que més t’agradin a Mediviatges.

 

MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789