Sud-est asiàtic: Claus per viatjar a la regió de moda

Tailàndia, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Indonèsia,...

2 maig 2019

L’essència de tot viatge és deixar enrere la rutina del nostre dia a dia i obrir la porta a realitats llunyanes, ampliar la nostra ment i conèixer mons fascinants i desconeguts. Això es fa especialment palès quan escollim a una destinació tan atractiva com el Sud-est asiàtic: exotisme, aventura, cultures diferents, arquitectures insòlites i paisatges increïbles.

En general, el Sud-est asiàtic és una destinació tranquil·la, econòmica i molt ben adaptada al turisme, especialment aquell que fuig dels circuits de masses i cerca la natura en estat verge, l’autenticitat del contacte amb la població local i el patrimoni cultural més singular. La gent és extraordinàriament amable, i el menjar sol ser picant però molt sa i saborós. La climatologia, si bé sempre humida i calorosa, és habitualment més plujosa entre juny i octubre.

Ara bé, aquesta regió geopolítica té 5 milions de kilòmetres quadrats i una població de més de 580 milions d’habitants i, per tant, ofereix una diversitat de destinacions gairebé inabastable. Quins són els països més turístics? Quins en són els més autèntics? Què podem veure a cada lloc? Vegem unes claus generals perquè et puguis fer una idea de què visitar si vols fer un itinerari pel Sud-est asiàtic.

 

Tailandia

Tailàndia, la destinació estrella

La manera més fàcil de planejar una primera aproximació a la regió és començar per Tailàndia, un dels països més desenvolupats del seu entorn, i acostumat des de fa dècades a rebre turistes de tot el món. Bangkok, considerada la més gran metròpolis del Sud-est asiàtic, ofereix atractius com l’impressionant Temple del Buda Reclinat, el Gran Palau Reial o el bulliciós mercat de Chatuchak, un dels més grans del món. Al sud, illes paradisíaques com Phi Phi o Phuket aglutinen una oferta turística internacional, mentre que el nord del país, muntanyós i més tranquil, és ideal per fer trekking en família amb elefants o descobrir els increïbles temples de Chiang Mai.

 

  • Si vols viatjar a Tailàndia i gaudir del Sud-est asiàtic, revisa les nostres ofertes aquí

 

Vietnam 

Vietnam, el dinamisme d’Indoxina

El país més dinàmic de tot el Sud-est asiàtic és sense dubte Vietnam. Un viatge per aquest vibrant país en continu creixement et permetrà combinar els onírics paisatges de la Badia de Ha Long, de platges cristal·lines i illots d’altes roques coronades per boscos tropicals, amb caòtiques però fascinants megaurbs com Ciutat Ho Chi Minh o Hanoi. També podràs fer senderisme pels ondulants arrossars distribuïts en terrassa a Sapa, visitar l’elegant i seductora ciutat de Huê, antiga capital del país, o conèixer de prop un tros d’història cabdal del segle xx recorrent els escenaris de la famosa guerra del país.

 

  • Si vols viatjar a Vietnam i gaudir del Sud-est asiàtic, revisa les nostres ofertes aquí

 

Cambodja 

 

Cambodja, l’empremta dels khmer

Enlloc com a Angkor Wat podràs emular l’emoció de sentir-te Indiana Jones per un dia: les fascinants restes d’una antiga civilització perduda, ciutat sagrada de l’antic imperi khmer, coberta per la selva encara en part i habitada per monjos budistes que vetllen pel manteniment dels seus magnífics edificis, estàtues i relleus esculpits que expliquen llegendes divines. Ciutats com Siem Reap o la bulliciosa capital Phnom Penh, que conserva encara preciosos temples, una àmplia col·lecció d’edificis colonials i un interessant museu sobre el temible règim dels khmers vermells, et permetran assaborir també l’encant urbà de “la perla del Sud-est asiàtic”.

 

Laos

Laos, serenitat natural

Relativament aïllat de la influència exterior fins èpoques recents, viatjar a Laos és traslladar-se a un país on el temps fluctua lentament, al ritme de les aigües del Mekong, i on la natura és la protagonista, acompanyada sempre del somriure perenne dels seus habitants. Trekkings per una de les selves monsòniques millor conservades del món a Luang Namtha; rutes en moto per les cascades i cafetars de l’altiplà de Bolaven; l’encant colonial i la fascinant religiositat que es viu a Luang Prabang, i la calma subtropical de les 4.000 illes fluvials de Si Phan Don et permetran prendre el pols del país més tranquil, i també possiblement el més autèntic, del Sud-est asiàtic.

 

Myanmar

Myanmar, esplendor budista

L’antiga Birmània, la terra de les pagodes daurades, és un país recentment obert a la democràcia que ofereix algunes de les experiències més corprenedores del Sud-est asiàtic. Únicament allà podràs observar des d’un globus els més de dos mil temples de Bagan, o submergir-te a la pau i tradició rural de l’entorn natural del llac Inle. La ciutat més important de Myanmar, Yangon (antiga Rangun), compta amb el majestuós recinte de temples de Shwedagon, mentre que Mandalay, l’oberta i amable antiga capital, és la seu de l’últim Palau Reial birmà. Les remotes illes de l’arxipèlag Myeik, encara gairebé verges, proporcionen als seus escassos visitants un retir amb platges blanques desertes d’aigües cristal·lines.

  • Si vols viatjar a Myanmar i gaudir del Sud-est asiàtic, revisa les nostres ofertes aquí

 

Bali Indonesia

Indonèsia, paradís natural de 17.000 illes

La destinació més exòtica, més diversa i més allunyada dels circuits del turisme és sense dubte Indonèsia, un país format per 17.000 illes, 8.000 de les quals estan deshabitades i on es parlen més de 300 llengües. És difícil resumir què podem trobar en un territori tan extens i variat, que és a més el país musulmà més poblat del món, però alguns dels indrets imprescindibles en una visita a Indonèsia són Bali, la joia del turisme del país; Jakarta, la moderna, cosmopolita i multiètnica capital; les illes Gili, paradís d’aigües turquesa; Papua i el seu desbordant patrimoni natural; els dracs de Komodo; els volcans de Sumatra; els orangutans de Borneo... Indonèsia és una autèntica i inesgotable meravella natural del Sud-est asiàtic per descobrir.

 

Consulta la destinació que més t’interessi a Mediviatges.