Aprofita la Setmana Santa per fer una escapada molt floral!

Setmana Santa, flors, Holanda, Toscana, Japó, Vall del Jerte, Madeira

20 febr. 2024

La Setmana Santa és una de les dates preferides per fer la primera escapada de l’any, després d’un primer tram del calendari que acumula moltes setmanes laborables. Enguany, la seva ubicació a principis d’abril suposa un avantatge ideal per deixar enrere el llarg i fred hivern i poder gaudir de destinacions on l’arribada de la primavera provoca un esclat de vida i color. 

Segons la litúrgia cristiana, les celebracions de Setmana Santa són variables cada any, atès que es regeixen pel calendari lunar: diumenge de Resurrecció és sempre el diumenge posterior a la primera lluna plena de la primavera. Al 2024, la Setmana Santa va del 25 de març a l’1 d’abril:  una bona quantitat de dies on la llum solar ja té per fi plena presència, les temperatures són cada cop més agradables i els camps es cobreixen de flors. 

Escapa de la rutina urbana, aprofita per planejar un viatge a alguns dels paisatges que millor reflecteixen l’esperit de la primavera i omple els teus sentits dels colors i olors de la naturalesa.

 

Holanda

Les tulipes, importades des de l’Imperi Otomà al segle XVI, són un dels símbols dels Països Baixos. A la primavera, els milions de bulbs que es conreen a àmplies extensions del país floreixen i transformen el paisatge holandès durant aquesta Setmana Santa en un mar de mil colors. Un dels millors indrets per veure aquest impressionant fenomen és Keukenhof, el parc floral més gran del món, situat a prop de la preciosa ciutat medieval de Haarlem i a només mitja hora d’Amsterdam. 

 

Toscana

Els suaus turons i les encantadores viles d’aquesta regió del centre-oest de la península italiana presenten l’escenari ideal per fer una ruta i admirar el paisatge primaveral toscà en tot el seu esplendor. El verd dels cereals i les vinyes, el groc de la soja i el vermell de les roselles creen un elegant tapís travessat per carreteres que ens porten de ciutats com Florència, Pisa i Siena a pobles com San Gimignano, Pienza o Montepulciano, on, a més, la Setmana Santa es viu amb una devoció especial.  

 

Japó

El fet que tot el país celebri la temporada de “Sakura” (“floració del cirerer”) amb el festival del “Hanami” (“observació de flors”) és indicatiu de la importància que té per a la cultura tradicional nipona aquest preciós i breu període. Aprofita aquesta Setmana Santa per passejar pel Parc Ueno a Tokio o el Parc Maruyama a Kioto i observa com els japonesos organitzen pícnics sota les branques florides dels cireres, amb la filosofia de gaudir de la fugaç bellesa dels seus delicats pètals rosats. 

 

Vall del Jerte

Més a l’abast, al nord d’Extremadura, s’ubica la Vall del Jerte, on cada any, en arribar la primavera, té lloc la “Fiesta del Cerezo en Flor”. La vall atreu centenars de visitants amb el seu espectacular paisatge, que compta amb més d’un milió i mig d’arbres florits. La bellesa del Jerte, el patrimoni de ciutats com Plasència, Trujillo i Càceres i la riquesa de la gastronomia local fan d’aquesta zona una opció propera i perfecta per a una escapada primaveral aquesta Setmana Santa.  

 

Madeira

Sempre és bon moment per visitar aquesta illa atlàntica, de clima suau i sorprenents paisatges, però la Setmana Santa és possiblement una de les millors èpoques. En aquesta època, les vessants de les escarpades muntanyes i penya-segats de l’illa s’omplen de colors, i Funchal, la pintoresca capital, organitza la seva “Festa da Flor”, una celebració multitudinària que commemora l’arribada de la primavera amb desfilades, actuacions folklòriques, exposicions i decoracions de flors tropicals als carrers, a les cases i als seus famosos jardins botànics.

 

 

Si estàs interessat/da a visitar alguna d'aquestes destinacions pots consultar els viatges de setmana santa que tenim preparats a Mediviatges, o bé omplir aquest formulari i contactarem amb tu

 

MEDIVIATGES, S.A.U; NIF A-61443917; domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona, Volum 30161, foli 16, Inscripció 1ª, Full B-166.754. Registre RTC: GC 000789